top of page

DEZVOLTAREA ACADEMICA

La Arkedo International School, suntem mândri să oferim Curriculumul Național Român, îmbogățit cu pedagogia noastră semnătură Arkedo. Filosofia noastră educațională pune un accent puternic pe experiențele de învățare captivante, promovând o abordare practică și bazată pe investigare. Inspirăm elevii noștri să își aprindă curiozitatea și să se angajeze în explorări ale lumii din jurul lor.  

Spațiile noastre de clasă sunt mai mult decât săli, sunt medii dinamice de învățare, concepute cu atenție de echipa noastră pasionată de profesori și asistenți de învățare pentru a încuraja o călătorie de învățare interdisciplinară. Această metodă facilitează un stil interdisciplinar de învățare, în care copiii sunt împuterniciți să se conecteze și să aplice cunoștințele în diferite materii. Miezul structurii și pedagogiei noastre unice de învățare se bazează pe principiul învățării prin practică, în care experiențele din interiorul și din afara sălii de clasă servesc ca vehicul principal pentru educație. 

În școala noastră, suntem dedicați dezvoltării holistice a fiecărui elev. Credem că atingerea excelenței academice este deosebit de importantă, dar suntem în egală măsură suntem concentrați pe crearea de oportunități pentru o dezvoltare socială și emoțională semnificativă. Scopul nostru este de a cultiva un mediu de învățare care nu este numai îmbogățitor din punct de vedere academic, ci și susținător și antrenant din punct de vedere emoțional, pregătind elevii să prospere ca membri proactivi ai comunităților lor locale și globale. Prin învățarea experiențială, ne asigurăm că elevii noștri obțin nu doar cunoștințe, ci și abilitățile și atitudinile necesare pentru a naviga în complexitățile lumii moderne. 

Limba engleză

Cursul de limba engleză este ca și cum ai deschide un cufăr de comori plin de povești, jocuri și secrete de comunicare. Imaginați-vă că sunteți un detectiv de limbi străine, dezvăluind misterele cuvintelor și invatand cum să le folosiți pentru a vă împărtăși gândurile și ideile lumii. Te vei scufunda într-o mare de povești, de la povești despre ținuturi îndepărtate până la aventuri în scoala ta, învățând cum să-ți spui propriile povești pe parcurs.  Această călătorie nu este doar despre a învăța să citești și să scrii; este despre a-ți debloca imaginația, de a te juca cu cuvintele și de a descoperi magia de a te exprima. Vei învăța cum să împletești cuvinte în propoziții, propoziții în paragrafe și paragrafe în povești. Veți explora bucuria de a citi — pierdeți-vă în cărți, înțelegeți personaje și călătoriți în locuri inedite fără a vă părăsi locul.  Cursul de engleză este, de asemenea, despre ascultare și vorbire, transformându-vă într-un comunicator încrezător, gata să isi împărtășească ideile, să isi dezbate părerile și să asculte poveștile altora. Este un pașaport pentru a înțelege lumea și a lăsa lumea să te înțeleagă. Așadar, pregătește-te să pornești într-o aventură în care fiecare lecție este un pas într-o lume mai mare și mai strălucitoare a comunicării și a imaginației.

Image by Marcin Nowak

Science

Știința este ca și cum ai fi un explorator junior într-o misiune de a descoperi secretele universului. Imaginați-vă că aveți o lupă magică care vă permite să măriți minunile minuscule ale vieții, de la venele unei frunze până la modelele de pe aripile unui fluture. Este pașaportul tău către aventură, unde fiecare întrebare este un indiciu care te conduce într-o călătorie prin misterele lumii din jurul nostru.  La science, veți porni în expediții prin junglele dense ale biologiei, terenurile stâncoase ale geologiei și oceanele vaste ale științei mediului. Veți putea experimenta cu poțiuni și preparate în mini-laboratoare, creând erupții vulcanice din bicarbonat de sodiu și oțet sau descoperind modul în care plantele beau apa.  Cursul de știință este despre experimente practice, observație și întrebarea „de ce” despre tot ce te înconjoară. Veți învăța să gândiți ca un om de știință, cu curiozitate și un ochi aprofundat pentru detalii, întotdeauna gata să vă testați ipotezele și să învățați din rezultate.  Veți înțelege cum funcționează lumea, de la ciclul de viață al unei broaște până la fazele lunii și cum să ne protejăm planeta fiind un eco-erou. Totul este să explorezi, să descoperi și să fii uimit de lumea naturală. Așadar, inarmeaza-te cu halatul și ochelarii de protecție și pregătește-te pentru o plimbare palpitantă în inima științei, unde fiecare lecție este o aventură care așteaptă să se desfășoare.

Image by Hal Gatewood

Matematică

Matematica este ca și cum ai debloca codurile secrete ale universului cu numere și forme. Nu este vorba doar de adunare sau scădere; este o întreagă aventură în care poți să rezolvi misterele, să construiești și să înțelegi tipare și chiar să descoperi cum să-ți gestionezi comoara (sau alocația). Te vei scufunda în lumea numerelor, vei explora formele castelelor și forțelor și chiar vei prezice viitorul cu grafice și diagrame. Gândiți-vă la ea ca pe trusa dvs. de instrumente pentru a rezolva puzzle-uri și a înțelege lumea din jurul vostru, de la numărarea colecției de benzi desenate până la măsurarea saltului perfect într-un joc de hopscotch. Totul este să te simți confortabil cu cifrele și să te distrezi de minune. Așadar, pregătește-te pentru o călătorie captivantă prin tărâmul matematicii, unde fiecare lecție este o nouă căutare!

Image by Ying Ge

Limba română

În această aventură, vei deveni un detectiv al cuvintelor, descifrând indicii ascunse în propoziții și stăpânind codurile secrete ale gramaticii pentru a-ți exprima propriile idei în mod clar. Vei învăța cum să împletești cuvinte în povești captivante, poezii și chiar să-ți creezi propriile cărți. Vei porni într-o călătorie palpitantă prin țara cuvintelor magice și a poveștilor fermecătoare. Este biletul tău pentru a explora bogatul tapet al culturii, legendelor și folclorului românesc. Imaginează-ți că înveți vraji care deblochează înțelesurile cuvintelor, creezi propriile tale povești despre eroi și creaturi mitice și cânți cântece care au fost transmise din generație în generație. Aceasta materie nu este doar despre memorarea literelor și regulilor; este o invitație la o sărbătoare a limbii române, unde fiecare lecție este o felie din bogata moștenire culturală a României. Te vei juca cu cuvintele, vei explora povești antice și chiar vei realiza acte magice de povestire care aduc la viață limba română. Așadar, pregătește-te pentru o călătorie fermecătoare prin lumea limbii române, unde fiecare cuvânt este o descoperire, iar fiecare lecție este un pas într-o lume de basm.

Artă și Cultură

Arta și Cultura este ca și cum ai ține o pensulă magică care te transportă într-o lume plină de culori, povești și tradiții. Imaginați-vă că veți porni într-o aventură pe globul Pamantesc din confortul clasei dvs., explorând civilizații antice, descoperiți opere de artă celebre și sărbătoriți tapiseria diversă a culturilor din întreaga lume.  Acest subiect este biletul tău pentru a explora creativitatea omenirii, de la picturi rupestre la artă contemporană, dansuri tradiționale la muzică modernă. Te vei scufunda în activități practice, cum ar fi sculptarea propriei tale ceramice inspirată de tehnici antice, pictura de capodopere influențate de artiști din diferite epoci și dansuri care spun povești despre ținuturi îndepărtate.  Dar nu este vorba doar de a crea artă; este vorba despre înțelegerea bătăilor inimii culturilor de pe tot globul. Veți învăța poveștile din spatele artei, muzicii și tradițiilor, descoperind ce ne unește și ce ne face unici.  Cursul de Arte și Cultură este o sărbătoare a creativității și a moștenirii culturale, încurajându-vă să vă exprimați propriile idei și sentimente prin diferite medii artistice. Este vorba despre a-ți deschide ochii asupra frumuseții din lume și din interiorul tău, declanșând o apreciere pe tot parcursul vieții pentru arta și peisajele culturale bogate.  Așadar, luați-vă pensula magică și haideți să pictăm o cale prin minunile artei și ale culturii, unde fiecare lecție este o oportunitate de a crea, explora și de a te conecta cu lumea în moduri noi și vibrante.

WhatsApp Image 2022-06-05 at 8.22.41 PM (1).jpeg

Educație fizică

La Școala Internațională Arkedo, fiecare zi începe cu Educația fizică (Ef), subliniind credința noastră în rolul esențial al activității fizice în dezvoltarea holistică a elevilor noștri. Acest ritual de dimineață nu este doar despre încălzirea corpului, este o practică fundamentală care pregătește mintea și spiritul pentru ziua care urmează. Începerea zilei cu educația fizică evidențiază angajamentul nostru față de bunăstarea fizică și emoțională a elevilor noștri. Angajarea în activitate fizică dimineața le crește copiilor nu numai nivelul de fitness, ci și starea de spirit, vigilența mentală, stabilind un ton pozitiv pentru întreaga zi. Această practică are rădăcinile în înțelegerea faptului că un corp sănătos contribuie la o minte sănătoasă, sporind capacitatea elevilor de a se concentra și de a excela în activitățile academice care urmează. Beneficiile acestei abordări se extind dincolo de performanța academică imediată. S-a demonstrat că activitatea fizică regulată îmbunătățește funcția cognitivă, reduce sentimentele de anxietate și depresie și crește stima de sine, toate acestea fiind esențiale pentru dezvoltarea generală a tinerilor care învață. În plus, această rutină zilnică le insuflă elevilor importanța menținerii unui stil de viață activ ca un obicei pe tot parcursul vieții, întărind valorile disciplinei, îngrijirii de sine și rezistenței. La Arkedo International School, vedem educația fizică nu doar ca pe o materie, ci ca pe o parte critică a filozofiei noastre educaționale, oferind o abordare echilibrată a învățării, care apreciază interconexiunea dintre sănătatea fizică, bunăstarea emoțională și succesul academic. Prin sesiunile noastre zilnice de educație fizică, ne propunem să hrănim indivizi completi care sunt pregătiți să facă față provocărilor lumii cu încredere, energie și o perspectivă pozitivă.

Building a Robot

Design & Technology

Designul și tehnologia este ca și cum ai fi un inventator în propriul tău atelier de creație. Imaginați-vă că pășiți într-o lume în care puteți visa orice - de la vehicule futuriste la propriile castele fanteziste - și apoi dați viață acestor idei cu mâinile tale. Acest subiect este locul tău de joacă pentru creativitate, unde poți folosi instrumente și materiale grozave pentru a rezolva puzzle-uri, a construi modele și a crea tot felul de gadgeturi.  Experimentați cu materiale neconvenționale, învățați cum funcționează lucrurile și descoperiți cum să le îmbunătățiți. V-ați întrebat vreodată cum să construiți cel mai puternic pod folosind doar hârtie și lipici sau cum să proiectați un robot din materiale reciclabile? Aici veti primi răspunsul la aceste întrebări.  Designul și tehnologia te învață să gândești ca un problem solver, cu un strop de creativitate și de inginerie. Veți învăța magia transformării ideilor în creații reale, tangibile, înțelegând în același timp importanța planificării, proiectării și evaluării muncii dvs. Este vorba de a vedea o problemă și de a visa soluții inventive, apoi de a-ți sufleca mânecile pentru a face ca aceste soluții să devină realitate.  Așadar, pregătește-te pentru o aventură în care imaginația ta este limita, iar fiecare proiect este o șansă de a deveni un maestru inventator al mini-universului tău. Acest subiect nu este doar despre a face lucruri; este vorba de a face lucrurile să se întâmple.

Traditional Library

Istoria religiei

Istoria religiei este ca și cum ai deschide o carte grandioasă plină cu cele mai fascinante povești din întreaga lume. Imaginați-vă că porniți într-o călătorie în timp care vă duce înapoi la civilizații antice, prezentându-vă credințele, ritualurile și poveștile care au modelat istoria omenirii. Este o călătorie de descoperire, în care fiecare religie este un capitol plin de înțelepciune, mistere și lecții morale.  Acest subiect este ghidul tău prin tapiseria bogată a religiilor lumii, de la zeii Muntelui Olimp până la învățăturile pașnice ale lui Buddha, poveștile profunde ale Bibliei, principiile călăuzitoare ale Coranului și festivalurile vibrante ale hinduismului. Veți explora modul în care diferitele culturi caută să înțeleagă viața, să-și celebreze credința și să se conecteze cu divinul.  Dar nu este vorba doar despre învățarea faptelor; este vorba despre înțelegerea inimii acestor tradiții și a oamenilor care le urmează. Veți putea experimenta frumusețea festivalurilor religioase, liniștea rugăciunii și bucuria sărbătorilor comunitare, toate în timp ce învățați despre valorile toleranței, empatiei și respectului pentru diverse credințe. Cursul de istorie a religiei este ca și cum ați ține un caleidoscop în fața lumii, dezvăluind tiparele colorate de credință care leagă omenirea. Este vorba de a construi punți de înțelegere și de a ne minuna de bogata moștenire spirituală a vecinilor noștri globali. Așadar, pregătește-te să fii inspirat de poveștile despre eroi, profeți și înțelepți care s-au îmbarcat în căutări epice, au făcut miracole și au împărtășit înțelepciunea atemporală. Acest subiect este o sărbătoare a călătoriei noastre umane comune, explorând modul în care credința a luminat calea civilizațiilor de-a lungul veacurilor.

Codare și Informatică

Codarea și știința calculatoarelor este ca și cum vi s-ar înmâna cheile unei lumi secrete, magice, în care puteți crea, rezolva și explora orice vă puteți imagina. Acest subiect nu este doar despre a învăța să vorbești cu computerele prin cod; este vorba despre deblocarea unui mod cu totul nou de a gândi, rezolvarea puzzle-urilor și aducerea ideilor tale la viață. Imaginează-ți că ești un vrăjitor, dar în loc de vrăji, folosești cod pentru a face personajele să se miște pe un ecran, rezolvi mistere sau iți construiești propriile jocuri și povești. Veți începe cu elementele de bază, învățând cum gândesc computerele și cum să vorbeasti în limba lor, folosind blocuri de cod distractive și colorate pe care le puteți trage și plasa pentru a face lucrurile să se întâmple. Pe măsură ce vă adânciți în această aventură, veți descoperi bibliotecile fermecate de resurse online și offline, învățând cum să invocați informațiile de care aveți nevoie cu o mișcare a baghetei (sau un clic al mouse-ului). Această căutare te învață să faci distincția între comorile cunoștințelor demne de încredere și mirajele înșelătoare ale știrilor false care pândesc în umbră. Dar nu vă temeți, căci sunteți antrenați să dezvoltați un scut al gândirii critice, care să vă permită să sortați marea de informații, identificând ceea ce este adevărat, util și relevant. Această abilitate crucială te va ghida prin labirinturile povestirii digitale, unde nu totul este așa cum pare, iar capacitatea de a pune întrebări și de a analiza este cel mai mare aliat al tău. Prin provocări de codificare, proiecte de colaborare și explorări digitale, veți învăța nu numai să comunicați cu mașinile, ci și să înțelegeți limbajul lumii digitale. Veți deveni abil în a descifra fiabilitatea surselor, îmbunătățindu-vă călătoria cu înțelepciunea de a naviga în tărâmul digital în siguranță și inteligent. Această aventură te poartă prin tărâmurile fermecate ale algoritmilor, unde înveți să dai instrucțiuni clare; pădurile depanării, unde veți învăța arta rezolvării problemelor pentru a remedia erorile; și peșterile povestirii digitale, unde creațiile tale prind viață. Pe parcurs, vei învăța cum să lucrezi în echipă, să gândești creativ și să perseverezi prin provocări. Clasa de informatică este locul tău de joacă pentru invenție, unde fiecare lecție este un element de bază pentru a crea ceva uimitor. Nu este vorba doar de ecrane și tastaturi; este vorba despre învățarea unei limbi care vă poate transforma gândurile în realitate, poate schimba lumea sau pur și simplu poate face pe cineva să zâmbească cu un joc sau o animație pe care ați creat-o.

Coding

Muzică și Mișcare

Imaginează-ți o clasă care se transformă într-un spațiu dinamic, pulsând cu bătăile și ritmurile culturilor diverse. Aici, ești invitat să te exprimi prin fluiditatea dansului și rezonanța muzicii, explorând limbajul tăcut, dar puternic, care leagă umanitatea. Prin această explorare, vei întâlni instrumente care variază de la șoapte la răgete și mișcări de dans care merg de la legănatul blând al brizei la energia viguroasă a furtunii. Vei plonja în tradițiile muzicale și dansurile lumii, de la tobele care-ți fac inima să bată mai tare din Africa, până la notele delicate ale unei Koto japoneze și pașii vioi ai salsei latine. Muzica și Mișcarea sunt despre creație; vei avea ocazia să-ți creezi propriile ritmuri, să coregrafiezi dansuri și să colaborezi cu colegii pentru a produce spectacole care să evidențieze poveștile tale unice. Aceasta materie oferă un spațiu pentru a explora, pentru a fi auzit și pentru a găsi bucurie atât în sunet, cât și în tăcere.

Music & Movement_edited.jpg
_edited.jpg

Money Management
&
Entrepreneurship

Managementul banilor și spiritul antreprenorial este ca și cum ai fi căpitanul propriei nave într-o călătorie palpitantă prin marea finanțelor și a creativității. Imaginați-vă că aveți o hartă a comorilor care vă conduce să descoperiți secretele câștigului, economisirii și creșterii banilor, totul în timp ce vă construiți propriile afaceri de la zero.  Aceasta materie este locul tău de joacă pentru a visa și pentru a învăța abilitățile de a transforma acele vise în realitate. Veți începe prin a vă scufunda în elementele de bază ale banilor - sa înțelegeți ce sunt aceștia, cum să-i câștigați și importanța economisirii pentru aventurile voastre. Veți învăța prin jocuri și activități distractive, cum ar fi înființarea unui mini-market, tranzacționarea cu bunuri și chiar crearea unei pușculite pentru a vă urmări cum cresc economiile.  Dar nu totul este despre monede și bancnote; de asemenea, vei păși în pielea unui antreprenor, învățând cum să găsești oportunități, să rezolvi probleme și să dai viață ideilor tale. Te-ai gândit vreodată să înființezi un stand de limonadă, un club de benzi desenate sau un colț de artizanat? Aici înveți cum să faci acele idei să strălucească, înțelegând pe parcurs magia muncii în echipă, a leadershipului și a rezilienței.  Cursul de management al banilor și antreprenoriat este mai mult decât doar cifre și afaceri; este despre deblocarea potențialului tău de a face diferența în lumea ta. Veți învăța valoarea muncii din greu, a creativității și a luării inteligente a deciziilor, punând bazele unui viitor în care nu doar câștigați bani, ci veți avea un impact pozitiv.  Așadar, pregătește-te să pornești într-o călătorie captivantă de descoperire, în care fiecare lecție te aduce cu un pas mai aproape de insulele de comori create de tine. Este o lume în care ideile tale au puterea de a-ți schimba banii de buzunar și chiar și lumea.

WhatsApp Image 2022-06-05 at 8.17_edited.jpg

Life Wise

Life Wise (Welbeing, Informtion, Sex, Education) este un subiect conceput pentru a vă ghida prin labirintul de întrebări despre sănătate, relații, internet și creștere, oferind informații clare, adecvate vârstei, pentru a vă ajuta să vă înțelegeți pe voi înșivă și lumea mai bine.  În acest subiect, „Bunăstarea” înseamnă să înveți cum să ai grijă de mintea și corpul tău, descoperirea modalităților de a rămâne sănătos, fericit și rezistent. Veți explora importanța exercițiilor fizice, a alimentației echilibrate și a vă exprima emoțiile în moduri pozitive.  „Informații” vă oferă cunoștințele necesare pentru a explora în siguranță lumea digitală, învățandu-vă despre internet, cum să îl utilizați cu înțelepciune și cum să rămâneți în siguranță online. Este ca și cum ai învăța să fii un super-erou digital, să te protejezi pe tine și pe ceilalți de răufăcătorii universului online.  „Sex și educație” în această etapă este despre înțelegerea elementelor de bază ale biologiei umane, respectarea diferențelor și aprecierea valorii prieteniei și bunătății. Vă prezintă ușor conceptele de respect, spațiu personal și diversitatea familiilor într-un mod adecvat și antrenant.  Cursul LifeWise este ca și cum ai avea un ghid de viață, plin cu lecții practice, povești captivante și activități interactive care te pregătesc pentru călătoria care urmează. Este un spațiu sigur pentru a pune întrebări, a învăța despre lumea în schimbare și a dezvolta abilitățile de a aborda provocările vieții cu încredere și curiozitate.  Așadar, pregătește-te să pornești într-o călătorie de descoperire, învățând nu doar din manuale, ci din povești și activități din viața reală care te echipează să devii un individ înțelept și complet. LifeWise este aici pentru a vă ajuta să creșteți, să înțelegeți și să navigați în aventura de a crește cu cunoștințe și compasiune.

bottom of page